Zwanger zijn

Het lichaam verandert niet alleen, maar ook de manier waarop je als vrouw denkt over de wereld, over jezelf en je gezin.

Massage geeft je een bewustwording van je eigen lichaam dat gedurende de zwangerschap constant verandert. Een zwangerschap is voor beide ouders een verandering waarbij ook de partner, die het kind niet draagt lichamelijk en geestelijk betrokken is. Een liefdevolle partner die leert om zijn zwangere vrouw te masseren ondersteunt haar, vormt een sterke fysieke band en voelt hun kind onder zijn/haar handen groeien.
Tijdens de zwangerschap gebeurt er in een relatief korte periode veel in je lichaam.
De hormonen veranderen je spieren en gewrichten, alles wordt losser en soepeler om ruimte voor de groei van jouw kind te maken en je op de bevalling voor te bereiden.
De veranderingen zorgen er meestal voor dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten. Het kan zijn dat je minder goed slaapt. Je kunt je onzeker en tegelijkertijd gelukkig voelen.

Zwangerschapsmassage
Zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt je spieren en stimuleert de bloedcirculatie van jou en van je kind. De ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust. De warmte van de kussens helpen hierbij en er kan geen druk opgebouwd worden omdat je ligt op het warm-waterkussen. De massage zorgt er ook voor dat je even stil staat bij alle veranderingen in je lichaam, hierdoor word je je bewuster van de baby in je buik.
Uit een onderzoek naar zwangerschapsmassage blijkt dat het een positief effect heeft op beter slapen.

Voorbereid bevallen
Een bevalling is een intense gebeurtenis, die bij beide ouders in het geheugen gegrift blijft. Vol verwachting, gaan jullie de bevalling tegemoet, met gedachtes over angst, pijn en hoop. Door je/jullie gevoelens bespreekbaar te maken voorkom je teleurstellingen ook als wensen niet haalbaar blijken te zijn. Door tijdig over de bevalling te praten met iemand waar jij je veilig en vertrouwd bij voelt en met een goede voorlichting en afspraken ga je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet.

Aanstaande ouders
Het lichaam verandert niet alleen, maar ook de manier waarop je als vrouw denkt over de wereld, over jezelf en je gezin. Massage geeft je een bewustwording van je eigen lichaam dat gedurende de zwangerschap constant verandert. Een zwangerschap is voor beide ouders een verandering waarbij ook de partner, die het kind niet draagt lichamelijk en geestelijk betrokken is.

 

Zwanger zijn

De tarieven voor een Zwangerschapsmassage

Een consult is ook mogelijk via Email