Over mij

17 jaar was ik, toen ik in Sittard de opleiding tot verpleegkundige ging volgen.
Enthousiast en vol van vertrouwen. Na de opleiding voor Algemeen Verpleegkundige A specialiseerde ik me later in kinderverpleegkunde en bleef in het ziekenhuis van Sittard werken.

Ik kreeg in deze tijd zelf drie kinderen, Anouk 1987, Noud 1991 en Ward 1995 en nu ook trotse oma van twee kleinkinderen.

Na 20 jaar ervaring als kinderverpleegkundige besloot ik verder te studeren in de neonatologie als NICU-verpleegkundige in het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Ook daar werkte ik 15 jaar met ernstig zieke en te vroeg geboren baby’s en hun ouders.
Om ouders nog beter te kunnen begeleiden in het intieme contact met hun kind volgde ik de opleiding voor docent babymassage in Utrecht.
Het masseren van baby’s en het begeleiden van ouders is en blijft mijn grootste passie. De opleiding tot zwangerschapstherapeute bij het opleidingscentrum Sterrenkind in Den Haag was daarom een natuurlijk gevolg.
Een nieuwe woonplaats in Brabant, Deurne, gaf me energie om de opleiding tot Babyconsulente Nederland te volgen en te werken als neonatologieverpleegkundige in het Geboorte Centrum in het ziekenhuis van Helmond
Het vak kindergeneeskunde heeft zoveel te bieden dat ik als gespecialiseerd verpleegkundige nog steeds zowel in als buiten het ziekenhuis werkzaam ben.

José Hendrikx
Deurne, augustus 2019